Het is bijna zo ver

Zoals de titel doet vermoeden is het bijna zo ver! Al over 2,5 week vertrek ik naar Lesbos. Het moment waar ik al zo lang naar uitkijk is dan eindelijk daar. In deze blog wil ik jullie vertellen hoe ik de afgelopen weken heb ervaren en hoe ik naar het moment van vertrek toeleef.

Toen ik anderhalve maand geleden via deze website en mijn oude blog jullie lezers vertelde dat ik voor langere tijd naar Lesbos wilde gaan, deed ik dat ik het vertrouwen dat God weet wat goed is. Ik had gehoopt dat verschillende mensen zouden zeggen dat ze me wilden steunen en dat ik met het geld dat ik zelf nog heb verdiend met mijn tijdelijke bijbaantje genoeg zou hebben om een jaar op Lesbos te wonen. Wat had ik het mis! God had het veel groter in gedachten!

Ik werd overspoeld met berichtjes van mensen die mij willen steunen. Het nieuwe rekeningnummer wat ik heb geopend waar mensen eenmalige giften op kunnen storten bleek iedere keer dat ik mijn bankieren-app opende weer meer geld te bevatten. De maandelijkse toezeggingen stroomden binnen en de een na de ander gaf aan betrokken te willen zijn.

Wat een prachtige belofte die God aan ons mensen geeft!

Ik kan me voorstellen dat het besluit om voor minimaal een jaar naar Lesbos te gaan voor u als lezer klinkt als een stap in groot vertrouwen. Toch kan ik u vertellen dat het voor mij vooral ook een sprong in het diepe was. Tijdens iedere stap die ik in het proces heb gezet moest ik ook wel even slikken, was ik soms ook bang om wat het me brengen zou en heb ik getwijfeld of dit nu is wat ik moest doen. Maar God heeft tijdens het hele proces laten zien dat Hij er bij was, dat Hij al helemaal heeft voorzien in alles wat nodig is. Dat iedereen die op Hem vertrouwt niet beschaamd zal worden! Om mijzelf daar steeds weer aan te herinneren heb ik die belofte maar groots opgeschreven.

In de afgelopen weken heeft God al zo veel zegeningen gegeven! Allereerst dat ik werk vond dat ik zelf flexibel kon inroosteren en ook weer makkelijk heb kunnen opzeggen. Daarna dat Hij voorzag in woonruimte in Leiden om daar ook te kunnen werken. Toen in de giften die ik ontvangen heb en zijn toegezegd en het rekeningnummer dat mijn diaconie voor me heeft geopend (te vinden onder het kopje “Doneer”). Daarna zegende God me weer toen het appartement op Lesbos waar ik graag wilde gaan wonen beschikbaar bleek en weer toen ook bleek dat ik er een heel fijn huisgenootje zal krijgen met wie ik de huurprijs kan delen. Ook heeft God voorzien in een vliegticket, een rechtstreekse vlucht waar ik veel bagage in mag meenemen. Zo veel goedheid dat ik alleen maar kan zeggen: DankUwel!

13 augustus is het dan zo ver, dan stap ik in het vliegtuig naar het eiland waar mijn hart ligt. Tot die tijd doe ik nog een korte online cursus over mensenhandel en hoe ik als christen de vrouwen (en mannen) die daarmee te maken hebben (gehad) goed kan helpen. Ook ga ik nog een weekje op vakantie en ga ik hard genieten van het nu nog samen zijn met mijn familie. Op zondag 11 augustus zal er een speciale dienst zijn waarin ik naar Lesbos zal worden uitgezonden. Hier bent u van harte voor uitgenodigd!

Mijn volgende blog schrijf ik waarschijnlijk als ik al op Lesbos zit, tot dan!

4 gedachten over “Het is bijna zo ver

 1. Wat mooi om te lezen hoe je in Gods weg wilt gaan. Ik hoop je te volgen. Je bent een dapper, prachtig mens. Ik ben blij dat ik je heb leren kennen.

 2. Hallo Debora,
  Was een mooie dienst afgelopen zondag, wens je van harte God’s zegen toe met alles wat je op je pad tegen komt.
  God gaat met jou mee, en draagt je dag aan dag, wenste je moed kracht en vertrouwen, en een lied in je hart toe zondag.
  Voor nu een veilige reis en behouden aankomst.
  Een hartelijke groet uit het Zeeuwse
  Ouwerkerk
  Hanna

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.